Evenimente

Conferinta finalizare proiect ‘‘Ocuparea in Regiunea Vest: exploreaza noi oportunitati de cariera‘‘

Asociatia INOVATRIUM in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Timis (AJOFM) organizeaza in data de 11 septembrie 2023, conferinta de incheiere a proiectului POCU/909/2/4/150095 cu titlul „Succes in cariera pentru TINEri!”, cofinantatdin Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Perioada de implementare a proiectului a fost de 24 de luni, respectiv intre septembrie 2021 – septembrie 2023 si a avut ca scop cresterea gradului de ocupare sustenabila si de calitate pe piata fortei de munca a tinerilor care nu au un loc de munca, educatie sau formare.

Proiectul a produs un impact semnificativ la nivel regional in ceea ce priveste cresterea ocuparii in rândul tinerilor NEETs, iar printre rezultatele remarcabile mentionam: (1) aproximativ 950 de tineri din Regiunea Vest au beneficiat de servicii de sprijin, de tipul: mediere, formare profesinala, angajare. (2) Peste 450 de tineri au fost ocupati/angajati, dintre care aproximativ 200 tineri au avut contracte pe perioada nedeterminata/de peste 6 luni. (3) 304 tineri au beneficiat de servicii de formare profesionala si au obtinut certificate acreditate de atestare a competentelor profesionale in domenii precum: antreprenoriat, lucrator comercial, baby-sitter, agent securitate, lucrator in alimentatie, manager proiect, competente sociale, civice si de mediu.

Conferinta va avea loc in 11 septembrie, orele 14:00-16:00, in Sala Multifunctionala a Consiliului Judetean Timis si se adreseaza mediului public-privat din Regiunea Vest, tinerilor NEETs, persoanelor interesate de angajare, reprezentantilor mass-media, antreprenorilor si/sau angajatorilor.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.

Date de contact pentru informatii suplimentare: Lavinia Moldovan, specialist comunicare INOVATRIUMTel. mobil: 0740.217.604/ E-mail: lavinia.moldovan@inovatrium.ro